home / links / contact / privacy
Geef wat je wilt ontvangen!
Foto: Roelof Rump
Foto: Roelof Rump

Theater

Repertoire

Vind je het gek!

Vind je het gek! speelt door heel Nederland én in België — zie de agenda.

Vind je het gek! is muziektheater gebaseerd op waargebeurde levensverhalen en indringende portretten van 6 mensen met een psychische aandoening. Een voorstelling samen met pianist Rob Stoop. Fotograaf Sanne Willemsen maakte indringende portretten die onderdeel zijn van de voorstelling. Op zoek naar herkenning in deze verhalen, onderzoeken en verleggen Rob en ik de fragiele scheidslijn tussen “normaal en gek”. Voor meer info en boekingen: info@nynkadelcour.nl.

Van de liedjes uit de voorstelling is ook een cd gemaakt.
Bekijk hieronder de lange trailer van Vind je het gek! (januari 2018).

Hou me los

Een grote pan soep
De slingers uit de knoop
De tompoezen voorgeproefd
Laat grote broer maar komen
50 jaar leven moet je vieren
Maar hoe?
Want zeg nou zelf:
Het valt niet mee om in deze wereld een beetje normaal te blijven. Toch?


‘Hou me los!’ is een theatervoorstelling van 55 minuten voor iedereen die te maken heeft (gehad) met psychische problemen in zijn/haar omgeving. Gevoed door mijn ervaring als “zus van” zingt en vertel ik op persoonlijke, ontroerende én grappige wijze over loslaten en vasthouden, over grote, verdwaalde broer, over kreukelmoeders, de HEMA, foute mannen, zorg-soep, verwarde oma's en nog veel meer! De afwisseling van liedjes, tekst en spel zorgen voor een gevarieerde voorstelling.
‘Hou me los!’ kan geboekt worden door GGZ-instellingen, welzijnsorganisaties, familieraden, steunpunten mantelzorg, familieverenigingen etc. Wij ondersteunen graag de organisatie en promotie van uw evenement.
De voorstelling heeft een intiem en persoonlijk karakter maar gaat over gevoelens die universeel herkenbaar zijn. Toeschouwers zijn vaak erg geraakt door de teksten en de liedjes. Het verdient daarom aanbeveling om een nabespreking voor het publiek te organiseren of in ieder geval de gelegenheid te creëren voor een informele uitwisseling.
Bekijk de trailer van ‘Hou me los’ op YouTube.
Meer informatie en boekingen: info@nynkadelcour.nl

Muziektheater op maat

Het mooie van een stuk op maat schrijven en spelen vind ik: je voelt dat het echt iets te weeg brengt. Ik zoek altijd naar de juiste mix van humor en ernst om het publiek maximaal te beroeren. Een op maat geschreven muziektheaterstuk kan variëren van 20 tot 50 minuten en is een directe manier om een veranderings- of bewustwordingsproces binnen een organisatie te ondersteunen. Een voorstelling is een gezamenlijke belevenis van spelers en het publiek, en staat even buiten plaats en tijd. Door deze gedeelde ervaring worden knelpunten en onbewuste processen makkelijker inzichtelijk en bespreekbaar.
Bij een stuk op maat werken wij graag met de opdrachtgever samen in de vorm van een voorgesprek, feedback tijdens het creatieve proces, eventueel een ondersteunde rol on stage en het samen nadenken over een goede inbedding en pay off van het stuk. Prijs op aanvraag.

Voorbeelden:
“Dit jaar wordt het wel gezellig” Over de schade door en het herstellen van jeugdtrauma in opdracht van Dimence (25 minuten)
“Privacy versus contact” Voor hulpverleners over omgaan met de privacywet, geschreven én gespeeld in samenwerking met Antes. (35 min)
“De rondvraag” Over stigma rond en bespreekbaar maken van psychische kwetsbaarheid op de werkvloer, in opdracht van GGZ Nederland.

Lied op maat

Heeft u iets te vieren of wilt u een moment markeren? Muziek raakt op een diep niveau aan een emotionele laag. Een goed geschreven en gezongen lied kan meer los in maken in vijf minuten dan een lezing van een uur. Ik schrijf graag samen met mijn muzikale partner een lied dat u persoonlijk raakt. Prijs op aanvraag.
Nynka en Rob schreven onder andere voor GGZ Nederland en Fonds Psychische Gezondheid.
Campagnelied Fonds Psychische Gezondheid