home / links / contact / privacy
Geef wat je wilt ontvangen!

Nieuws

09-09-21: Het Vliegenboskoor is weer live! in Noord Straalt in Amsterdam Noord. Helaas hebben we op dit moment geen plek voor nieuwe leden, maar je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst (info@nynkadelcour.nl).

02-09-21: Voor het eerst sinds Covid uitbrak speelden Rob en Nynka Vind je het gek! weer live voor de opleiding PrOMO van GGZ Centraal. Wat een feest om weer de interactie met het publiek te voelen. De reacties van het publiek waren hartverwarmend.
“Jullie maken de mens achter de aandoening zo invoelbaar.”
“Geraakt, ontroerd, aan het denken gezet over mijn houding als therapeut.”

September 2020: Zangatelier Landsmeer Vanaf heden geeft Nynka ook zangles in haar eigen zangatelier in Landsmeer. Een fijne goed geventileerde lichte ruimte aan het water, groot genoeg om genoeg afstand te kunnen houden. Vijftien minuten fietsen vanf de NDSM Pont of Metrostation Noord. Goed bereikbaar met de auto en gratis parkeren voor de deur.

Trauma de musical — EMDR congres 2020
Samen met Rob Stoop maakte Nynka “Trauma, de musical” voor het hybride congres “De wereld rond met EMDR”. Om zich goed voor te bereiden, onderging Nynka onder andere een EMDR behandeling. Dat de voorbereiding effectief was bleek uit de enthousiaste reacties die tijdens het optreden via de chat binnen kwamen. Een greep:
  • Zeer goed en leuk om de lunchdip tegen te gaan
  • Heel mooi hoe ze zich van te voren ook hebben voorbereid en hebben verdiept in ons vak. Super gedaan!
  • Echt heel gaaf!
  • Prachtig en heel herkenbaar
  • Ze zouden er een psycholoog-educatie filmpje van moeten maken

Huiskamerconcert op 22 maart 2020
UITGESTELD

In deze onzekere tijd worden veel mensen op verschillende manieren getroffen. Om elkaar een hart onder de riem te steken en toch een beetje samen te kunnen zijn, organiseert Socialrun vanaf maandag 16 maart de komende avonden om 20.00 uur een ‘in je eigen huiskamer concerts’ via Facebook live.
Maar omdat we ineens een zieke met milde klachten in huis hebben, gaan we geen enkel risico nemen. We houden jullie op de hoogte wanneer we weer allemaal gezond genoeg zijn om het wel door te laten gaan.

De documentaire “Ik zou ook Miranda kunnen zijn” is nu ook te zien met Engelse ondertiteling. Kijk op www.krachtvanbeleving.nl/miranda/.

Ik was te gast bij NH radio in het programma Lunchroom van Patricia Nagelkerke om te vertellen over de documentaire “Ik zou ook Miranda kunnen zijn”. Download/beluister een mp3 van die uitzending.

De documentaire “Ik zou ook Miranda kunnen zijn” gaat op 17 mei 2019 om 15 uur in première bij filmhuis FC Hyena in Amsterdam Noord. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan bij jolanda@krachtvanbeleving.nl
De doumentaire komt 1 juni on line. Meer info op https://www.krachtvanbeleving.nl/miranda/

“Ik zou ook Miranda kunnen zijn”
De opnames voor de nieuwe documentaire “Ik zou ook Miranda kunnen zijn” die ik samen met cameraman Paul Delcour maak zijn in volle gang. We volgen verhaalbrenger Miranda uit de voorstelling Vind je het gek!. Vlak voor haar promoveren als natuurkundige is ze vijf maanden opgenomen geweest vanwege een hevige psychose en stemmingswisselingen. We zien hoe ze ondanks en dankzij haar aandoening een nieuwe versie van zichzelf is geworden. In meerdere ontmoetingen praten we over het schemergebied tussen “normaal” en “gek” en over herstel. Hoe meer ik haar gedurende dit proces leer kennen, hoe beter ik begrijp waarom haar verhaal me zo raakt. Deze hoopvolle documentaire gaat in première in het najaar van 2018. Meer informatie volgt.

Privacyverklaring
In mijn privacyverklaring vind je hoe ik omga met persoonsgegevens.

De cd van Vind je het gek! is af!
De cd met de liedjes van Vind je het gek! is af! Je kunt de cd, samen met een boekje met de teksten, bestellen door een mailtje te sturen naar robstooppianoacc@gmail.com. Cd plus boekje kosten €14,– per stuk (inclusief btw en verzendkosten).

Vuile was? gratis te zien
De documentaire Vuile Was? die Nynka een tijdje geleden maakte samen met documentairemaker Paul Delcour, is nu gratis te bekijken. Ook het bijbehorende lesmateriaal is gratis te downloaden. Hopelijk kunnen veel mensen hierdoor even stil staan bij de enorme impact van een psychische kwetsbaarheid en het belang van een goede relatie tussen patiënt, familie en hulpverlener.
Een nieuwe documentaire over de grens tussen “normaal” en “gek” zit in de pen.

Er is een lange trailer van Vind je het gek!
Kijk op de pagina theater voor de nieuwe, lange versie van de trailer.

De trailer van Vind je het gek! is af


Eerste reacties op Vind je het gek!
Op 1 oktober ging Vind je het gek! in première in Theater aan het Spui in Den Haag. De reacties waren lovend.
“Dit moet overal gezien worden!”
“Prachtig gezongen, ontroerend en ook grappig, originele theatrale beelden, herkenbaar…”
Lyka, één van de verhalenbrengers, zegt over Vind je het gek!: “Het was voor mij zowel heftig en confronterend, als troostend en helend; mijn verhaal mag er zijn.”
Lees meer op de blog van Lyka.
Voor boekingen kunt u contact opnemen met info@nynkadelcour.nl.

1 oktober première van Vind je het gek!
Op 1 oktober is de première van Vind je het gek! in Theater aan het Spui in Den Haag. Meer info bij info@nynkadelcour.nl.

Teaser “Vind je het gek!”
Bekijk hieronder de teaser van “Vind je het gek!”


Vind je het gek!
Dankzij ondersteuning van Samen Sterk zonder Stigma kunnen Nynka en Rob een voorstelling ontwikkelen waarin verhalenbrengers met een psychische kwetsbaarheid de inspiratie vormen voor een zoektocht naar de fragiele grens tussen ‘gek en normaal’.
De première is op 1 oktober in Theater aan't Spui in Den Haag.

14, 16 en 18 november speelden Nynka, Rosa Schogt en Rob Stoop in Delta Portugaal samen met bestuurslid Ingeborg Siteur “Spelen met Privacy” over omgaan met de privacywetgeving binnen de GGZ. Deze door Nynka en Rob op maat geschreven voorstelling voor Antes maakte veel reacties los bij de hulpverleners in het publiek: “De machteloosheid die je soms voelt als hulpverlener in het contact met de familie hebben jullie prachtig voelbaar gemaakt. Heel herkenbaar.”

Trots! De Website van FourVoices, het vierstemmig kwartet waar Nynka in zingt, is in de lucht: www.fourvoices.nl

Vuile Was? heeft een aanvullend lespakket.
Kijk voor meer info op Kracht van beleving.
ZOMERACTIE 2016: Van 1 tot en met 15 juli is Vuile Was? met 50% procent korting te downloaden (€7,50 in plaats van €15,–).
Bestellen? Mail info@nynkadelcour.nl.
Klik hier voor de trailer.

Dru Meets Mantra 2016
Klik hier voor een foto-impressie van het Dru Yoga meets Mantra retreat (Pinksteren 2016).

Het ei is gelegd!
De documentaire Vuile Was? is klaar.
Wij zijn er trots op en danken alle crowdfunders van harte voor hun bijdrage aan dit project.
Vuile Was? is te bestellen via de webwinkel van Ypsilon (onder het kopje ‘Overige uitgaven’)
Wilt u hem gebruiken voor voorlichtingsdoeleinden neemt u dan contact op met Info@nynkadelcour.nl

Documentaire Vuile Was? succesvolle eerste vertoning bij Meet the X-pert Festival
Op 30 november werd de documentaire Vuile Was? voor het eerst vertoond bij het Meet the X-pert festival in Haarlem.
Het publiek was enthousiast. “Prachtig, wauw, ontroerend, als een spiegel, dapper…”
Vanaf eind december is Vuile Was? op DVD te bestellen via Ypsilon.
Klik hier voor de trailer.

Crowdfunding overhandigd op Studiedag Ypsilon
Op 14 november op de studiedag van Vereniging Ypsilon namen Nynka en documentairemaker Paul dankbaar en stralend het opgehaalde crowdfundingbedrag in ontvangst van Ypsilon-bestuurslid en initiatiefnemer Wies van den Nieuwendijk.
Het eindbedrag stond op €5733,22!


Eerste viewing van de documentaire “Vuile Was?” bij Het Te Gek?!-Festival levert goede reacties op.
“Ontroerend” “Herkenbaar” “Mooi, moet iedereen zien”
Met veel plezier gaan we de documentaire afmaken.
Vanaf december is hij te koop op DVD.

Crowdfunding loopt door
3200 euro voor “Vuile was?” is binnen!
Helpt u ook mee?
Bekijk de trailer.

Op 20 september is de first preview van “Vuile Was?” bij het Te Gek!?-Festival in Fort Vechten in Bunnik, en spelen we een festivalversie van “Hou me los?”. Aanvangstijd is nog onbekend, maar houd hiervoor de Facebook-pagina van het Te Gek!?-festival of de site van samensterkzonderstigma.nl in de gaten.

Op 17 september speelt Nynka “Hou me los” bij het F-Act Congres in Het Muziekgebouw aan het IJ om 13.45.

Op 6 september dirigeert Nynka het volkslied van Amsterdam Noord, gezongen door 7 koren uit Amsterdam Noord, bij de opening van Het Noorderparkfesitval om 12 uur.

Lees hier het interview van Nynka in Ypsilon Nieuws (PDF).

De eerste duizend euro voor documentaire “Vuile was?” is binnen dankzij crowdfunding van Ypsilon!
Helpt u ook mee?
Bekijk de trailer.

14 juni: De zanguitvoering van leerlingen en Vliegenboskoor in ExpoCafé Zamen was een groot succes.


Crowdfunding voor documentaire “Vuile was?”
Nynka maakt samen met camerajournalist Paul Delcour een documentaire over het waarom en de impact van de voorstelling Hou me los. De voorstelling roept veel emoties op en de vraag; mag je zomaar de vuile was buiten hangen als het om psychische kwetsbaarheid gaat of houden we het liever binnenskamers? Omdat Nynka zonder subsidies werkt en het maken van een documentaire veel tijd en geld kost, startte Vereniging Ypsilon hiervoor een crowdfundingsactie. Wilt u ook bijdragen dan vindt u hier hoe dat kan.

Advanced cursus EVTS april 2015
Dankzij de driedaagse cursus van Helga Westmark over de vele mogelijkheden van de stem is Nynka's kennis over het Estil Voice Training System weer accuraat en opgefrist.

Nynka krijgt een eervolle vermelding en de aanmoedigingsprijs
Op 5 maart vond de prijsuitreiking van de Ria van der Heijdenprijs plaats. Hoewel Nynka niet met de hoofdprijs naar huis ging kreeg zij een zeer verdiende eervolle vermelding, aldus de jury, en een aanmoedigingsprijs van 750,00 euro voor haar voorstellingen “Vlieg!” en “Hou me los”. De aanmoedigingsprijs is beschikbaar gesteld door de stichting Vrienden van Ypsilon.

Voorzangavond op 25 januari weer groot succes
In een bomvol Crataegus lieten de leerlingen van Nynka en het Vliegenboskoor zich weer van hun beste kant horen. Zenuwachtig maar vol overgave.

2014

Zangkwartet Four Xmas daverend succes in Amstelhotel. Met Mirjam van Dam, Marc van Zijp en Paul Tijink.

In de maak: een documentaire over ‘Hou me los!’ getiteld ‘Vuile was?’.
Bekijk hieronder de trailer!Nynka is genomineerd voor de Ria van der Heydenprijs.

Nynka is aangenomen als dirigent bij het Buiksloterkoor.

Hou me los” speelde 11 oktober op de jubileumdag van Ypsilon in Amersfoort.
De reactie waren weer overweldigend.
“Meestal kom ik niet goed bij mijn gevoel, maar door dit stuk werd ik enorm geraakt.”
“Zo mooi, hoe je de grens tussen hoop en wanhoop vertolkt.”
“Fantastische afwisseling tussen zwaar en luchtig.”
“Mooie teksten en goede muziek.”
“Zeker de delen over zus van, het prachtige lied zonder werkwoorden over verschillen in jouw leven en dat van je broer (sorry-terwijl), maar ook erfelijkheid (ik heb ook 2 kids) raakten me diep.”

Na afloop maakten Paul Delcour en Nynka de eerste opname voor de documentaire die we maken over Hou me los. Naar verwachting zal die voorjaar 2015 af zijn.
Wilt u op de hoogte blijven dan kunt zich aboneren op de nieuwsbrief van Nynka door een mailtje te sturen naar info@nynkadelcour.nl

23 september: Een beschrijving van en een interview met Wies van den Nieuwendijk (bestuurslid van Ypsilon) over “Hou me los” op de site van Unity FM.

24 augustus: Het Vliegenboskoor straalt op Zomaarfeest in Zunderdorp.

Gelukkig stopte de regen en brak het zonnetje door op het erf van boer Albert toen de vrouwen van het Vliegenboskoor hun eerste lied inzetten. Met vrolijke regenlaarzen en het haar vol stro verzorgden de dames een zonnig optreden op deze jaarlijkse feestelijke afsluiting van de zomer.


Op 10 augustus speelden Nynka en Rob een korte versie van Hou me los op Het Sonsbeek Theateravenue in Arnhem, toen vanwege noodweer plots de stroom uitviel.
Zonder blikken of blozen gingen beide spelers over op een optreden met alleen accordeon en zonder microfoons.
Het maakte de voorstelling nog intiemer en indringender dan hij al is. Mirjam Giphart van De Firma Zorgbehang schreef een mooie recensie.

Op 20 mei werd de trailer van “Hou me los” gelanceerd.

Nynka werd in april ook geïnterviewd door Libelle.

Nynka en Rob gaven een interview aan SUZAN!¡ over “Hou me Los“. Hét ADHD lifestylemagazine van Nederland.

Op 27 maart speelde “Hou me los” in Pastoraal Café Zeist.

Op de leerlingenavond van Nynka wist Kim iedereen te ontroeren met haar versie van “Dat ik je mis” van Maaike Ouboter.
(foto: Arend de Geus www.veelhooi.nl)

Nynka speelde op 24 januari “Hou me los” in Terneuzen. De hartelijke ontvangst in jazzpodium Porgy en Bess maakte de lange reis alleen al meer dan de moeite waard. Maar ook de reacties van het publiek waren weer hartverwarmend. ’s Middags speelden Nynka en Rob voor 120 geboeide en ontroerde ROC studenten, en 's avonds voor lotgenoten van Stichting Ypsilon en Zeeuwse Gronden.

2013

Op woensdag 30 oktober was Nynka te gast bij radio Utrecht. Beluister hier het campagnelied en het interview (mp3).

Op 23 en 28 oktober speelde het kersverse theatrale liedprogramma ‘Hou me los’ in het zuiden des lands voor Stichting Mondriaan.
Boekingen en informatie: info@nynkadelcour.nl

Op zondagochtend 13 oktober gaf Nynka een
workshop Yoga en Zang, van 10 tot 13 uur in Studio Vliegenbos, Zamenhofstraat 108/206 Amsterdam Noord. Samen met yogadocent Annet de Reus.
Voor meer informatie mail info@nynkadelcour.nl.

Vanaf 10 oktober 2013 is het campagnelied ‘Hou me los’ zes weken lang on-line te beluisteren op Fonds Psychische Gezondheid.
Met dit lied vraagt Nynka aandacht voor de on-line campagne van Fonds Psychische Gezondheid die dit jaar in het teken staat van familie van mensen met psychische problemen.
Meer informatie bij Fonds Psychische Gezondheid.