home / links / contact / privacy
Elke vogel zingt zoals ze gebekt is.

Zang

FourVoices

Zoekt u leuke en goede vocale entertainment voor al uw gelegenheden? Misschien is mijn zangkwartet wat voor u?
FourVoices is te boeken. Meer informatie op de website.
Hieronder ziet u een voorbeeld van ons kerstrepertoire.

Zangeres

“Een dag niet gezongen, is een dag niet geleefd. Onbewust loop ik de hele dag te neuriën, te hummen, te schallen, te galmen of te croonen. Op het conservatorium heb ik vooral heel hard aan mijn techniek gewerkt. Nu probeer ik dat juist weer zoveel mogelijk los te laten. Techniek staat in dienst van de expressie, het gevoel en de inhoud. Als ik voor publiek zing en ik voel dat mijn lied aankomt, ben ik op mijn best en gelukkigst.”

Zangcoach

Zangles kan je om verschillende redenen doen. Gewoon voor de lol en de ontspanning, vanuit ambitie, of voor persoonlijke groei. Voor Nynka is elke reden de juiste reden.
Ze heeft veel kennis van diverse zang- en dramatechnieken en een groot menselijk inzicht. Daarvoor vindt ze vanzelf de passende aanpak bij de juiste leerling. Er valt veel te leren in zangles. De stem is een heel direct en persoonlijk instrument dat zich graag laat ontdekken en trainen. Stembanden zijn per slot van rekening spieren met een spiergeheugen. Ook over ademhalen is veel te leren. En een fijne bijkomstigheid is dat een goede zangadem ook goed is voor de rest van je systeem.

Samen zingen

Samen zingen kan een magische ervaring zijn. Als individu ga je even op in de groep, resoneer je mee in de trillingen van een gezamenlijk gezang. Of je het voor je lol doet in een koor of ter ondersteuning van een groepsproces in een workshop, samen zingen verbindt.

Nada Brahma. Alles is trilling, alles is klank

Sinds een paar jaar verdiept Nynka zich in het zingen van Mantra's. Voor haar is dit meest natuurlijke manier is om tot rust te komen. Het fijne is dat je mantra's altijd bij je hebt en op kan roepen.
Mantra's beschermen je geest tegen negatieve invloeden en helpen je om positieve intenties te versterken. De stilte die volgt na het herhalen van mantra's is een goede ingang voor meditatie. Het zingen van mantra's brengt je dichter bij je eigen kern en bij de bron van alles.
Nynka volgde in 2014 de module “Mantra/Yantra” bij Saswitha (opleiding voor Yoga en wijsbegeerte in Bilthoven) en in 2015/16 module 1 en 2 van de Dru Sound Opleiding bij het Dru Yoga Centre in Arnhem. Nynka geeft regelmatig samen Dru Yoga Docent Willemijn Kaasjager Dru Yoga meets Mantra bijeenkomsten en retreats.

Zangles

Nynka is een ervaren en geschoolde drama- en zangcoach. Ze gebruikt in haar lessen diverse zangtechnieken (o.a. EVTS en CVT), en combineert dit met bevrijdende lichaamsgerichte oefeningen. Nynka zorgt voor ontwikkeling van een betere zangtechniek en adembeheersing, en uitbreiding van repertoire- en expressiemogelijkheden. Daarnaast helpt haar lesmethode om blokkades te overwinnen en om vrijer te durven klinken. Ze geeft les in Studio Vliegenbos aan de Zamenhofstraat 108/206 in Amsterdam Noord. Een prettige lichte ruimte met een goede akoestiek. Minstens twee keer per jaar treden de leerlingen op voor familie en vrienden.

Lesrooster en prijzen

Woensdag- en donderdagmiddag
Kinderen onder de 18
Strippenkaarten:
10x 30 minuten individueel€ 285,-
10x 60 minuten duoles € 245,-
10x 45 minuten ind. jezelf leren begeleiden (zang en piano) € 415,-
proefles mogelijk
Strippenkaarten zijn een jaar geldig en zijn niet overdraagbaar of inwisselbaar voor geld.
Woensdag- en donderdagochtend
Studenten: 45 minuten€ 35,-
Volwassenen: Individueel 45 minuten € 45,-
Duoles 60 minuten€ 55,-
Donderdagavond Ensemble volwassenen
Het Vliegenboskoor van 20.00 tot 22.00 uur
15 koorlessen van twee uur plus uitvoering€ 230,-
proefles€ 10,-
Je kan weer instromen bij het Vliegenboskoor in februari
(zie hieronder).

cadeaubon eenmalige proefzangles 45 minuten

€ 35,-

Het Vliegenboskoor

Inmiddels heeft zich rond een enthousiaste kern zangeressen een goed en gezellig koortje gevormd waarbij we graag nieuwe leden (ook mannen) met enige koor- of samenzangervaring verwelkomen. Noten kunnen lezen hoeft niet, maar toon kunnen houden is wel belangrijk. We werken aan adem- en zangtechniek, studeren een aantal meerstemmige nummers in en we herhalen favoriet repertoire. We zingen verschillende stijlen: pop, jazz, wereldmuziek, klassiek… Hoewel de nadruk ligt op ontwikkeling van en plezier in (samen)zingen, werken we ook weer toe naar een expressieve presentatie.
Je kan weer instromen bij het Vliegenboskoor op 6 september 2018.
Kijk hieronder naar de zanguitvoering van leerlingen en Vliegenboskoor in ExpoCafé Zamen op 14 juni 2015.