home / links / contact / privacy
Geef wat je wilt ontvangen!
Foto: Roelof Rump

Theater

Repertoire

Vind je het gek!

Vind je het gek! speelt door heel Nederland én in België — zie de agenda.

Vind je het gek! is muziektheater gebaseerd op waargebeurde levensverhalen en indringende portretten van 6 mensen met een psychische aandoening. Een nieuwe voorstelling van Nynka met pianist Rob Stoop. Fotograaf Sanne Willemsen maakte indringende portretten die onderdeel zijn van de voorstelling. Op zoek naar zichzelf in deze verhalen, onderzoeken en verleggen de makers de fragiele scheidslijn tussen “normaal en gek”.
Vind je het gek! is een muzikale, theatrale en visuele reis. Uniek, levensecht materiaal en nieuwe Nederlandse liederen slingeren de spelers en het publiek alle kanten op. Toeschouwers worden meegenomen en uitgedaagd om te voelen waar hun eigen grens ligt.

Voor meer info, zie de flyer (PDF).
Voor boekingsinformatie, zie de factsheet bij Kracht van Beleving (PDF).

Van de liedjes uit de voorstelling is ook een cd gemaakt.
Bekijk hieronder de lange trailer van Vind je het gek! (januari 2018).

Hou me los

Een grote pan soep
De slingers uit de knoop
De tompoezen voorgeproefd
Laat grote broer maar komen
50 jaar leven moet je vieren
Maar hoe?
Want zeg nou zelf:
Het valt niet mee om in deze wereld een beetje normaal te blijven. Toch?


‘Hou me los!’ is een theatervoorstelling van 55 minuten voor iedereen die te maken heeft (gehad) met psychische problemen in zijn/haar omgeving. Gevoed door haar ervaring als "zus van" en als theatermaker zingt en vertelt Nynka Delcour op persoonlijke, ontroerende én grappige wijze over loslaten en vasthouden, over grote, verdwaalde broer, over kreukelmoeders, de HEMA, foute mannen, zorg-soep, verwarde oma's en nog veel meer! De afwisseling van liedjes, tekst en spel zorgen voor een gevarieerde voorstelling.
‘Hou me los!’ kan geboekt worden door GGZinstellingen, welzijnsorganisaties, familieraden, steunpunten mantelzorg, familieverenigingen etc. Wij ondersteunen graag de organisatie en promotie van uw evenement.
De voorstelling heeft een intiem en persoonlijk karakter maar gaat over gevoelens die universeel herkenbaar zijn. Toeschouwers zijn vaak erg geraakt door de teksten en de liedjes. Het verdient daarom aanbeveling om een nabespreking voor het publiek te organiseren of in ieder geval de gelegenheid te creëren voor een informele uitwisseling.
Bekijk de trailer van ‘Hou me los’ op YouTube.
Meer informatie en boekingen: Kracht van Beleving

Prettig weekend

Een dansante monoloog over de grenzen van hulpverlening.
“Zorg goed voor jezelf. En blijf in Godsnaam met iemand praten.”
Een danseres, actrice en pianist laten in 25 minuten zien hoe een hulpverlener op vrijdagmiddag wanhopig probeert een verwarde cliënt te helpen voor wie ze eigenlijk niet meer verantwoordelijk is. Ze krijgt nergens voet aan de grond en raakt zelf steeds meer van de kook. Uiteindelijk is de vraag: Wie helpt eigenlijk wie?
Met Paulien Haakma, Rob Stoop en Nynka Delcour
Prettig weekend is gemaakt in opdracht van GGZ Nederland en is zeer geschikt als intermezzo bij bijvoorbeeld seminars en congressen over het huidige zorgbeleid. Dit theatrale intermezzo is los te boeken of in combinatie met De Rondvraag. Meer informatie en boekingen: www.krachtvanbeleving.nl.

De Rondvraag

Een muzikaal theaterintermezzo over het bespreekbaar maken van psychische problemen op de werkvloer.
Foto “Ik weet niet hoe ik het zeggen moet. Ik weet niet of ik het zeggen moet. Maar ik voel me echt niet goed.”
Hoe vertel je op je werk dat je je niet lekker voelt maar eigenlijk niet weet wat er is? Dat alles te veel is, dat je slecht slaapt en nergens meer zin in hebt? Moet je dat wel vertellen, of ben je dan straks je baan kwijt? En hoe ga je als leidinggevende om met een werknemer met psychische klachten?
In De rondvraag laten actrices Nynka Delcour en Paulien Haakma samen met pianist Rob Stoop zien hoe moeilijk het is om constructief om te gaan met psychische klachten op de werkvloer en hoe dit ook anders kan. De Rondvraag is geschikt als intermezzo bij zorgevents en congressen en werd gemaakt in opdracht van GGZ Nederland. De voorstelling is los te boeken of in combinatie met Prettig Weekend.

Op maat gemaakt

Lied op maat

Heeft u iets te vieren? Wilt u op een bijzondere manier iets laten vertolken? Nynka schrijft samen met pianist Rob Stoop speciaal voor u een lied en voert het voor u uit. Nynka schrijft en zingt recht uit het hart en laat uw wens klinken.
Voor een prijsopvraag, neem contact op met info@nynkadelcour.nl

Muziektheaterstuk op maat

Een op maat geschreven muziektheaterstuk (variërend van 20 tot 60 minuten) is een directe manier om een veranderings- of bewustwordingsproces binnen een organisatie te ondersteunen. Een voorstelling is een gezamenlijke belevenis van spelers en het publiek, en staat even buiten plaats en tijd. Door deze gedeelde ervaring worden knelpunten en onbewuste processen makkelijker inzichtelijk en bespreekbaar. Een goede randprogrammering zorgt voor maximale pay-off van een theaterbezoek. Nynka werkt hiervoor graag samen met deskundige veranderexperts.
Voor een prijsopvraag, neem contact op met info@nynkadelcour.nl

Een congres of seminar upliften?

Muziek raakt op een diep niveau aan een emotionele laag. Een goed geschreven en gezongen lied kan meer los in maken in vijf minuten dan een toespraak van een uur. Prijs in overleg.
Nynka en Rob schreven onder andere voor GGZ Nederland en Fonds Psychische Gezondheid.
Campagnelied Fonds Psychische Gezondheid